pischas.se

 

Det är bra för hälsan att vara ute i friska luften och just därför är det viktigt att man försöker hålla sina fritidsaktiviteter utomhus om man vill försöka främja sin hälsa. Att vara rätt klädd är viktigt för att trivas ute och med fritidskläder blir det en fröjd att vara ute mycket och länge.

Hälsa och frisk luft hör ihop

I Sverige har vi länge varit duktiga på att ta vara på vår natur genom att vistas mycket i skog och mark. De flesta föredrar bara en kortare skogspromenad med hunden eller på egen hand, medan andra går så långt som att vandra i fjällen. Att vara ute i naturen har många fördelar för hälsan, både fysiskt och psykiskt. Med frisk luft och fysisk aktivitet får hjärnan nytt syre och kan tänka bättre samtidigt som blodcirkulationen kommer igång och gör hela kroppen på bättre humör. Det är inte heller så konstigt att man känner ett mindre lyckorus av att tillbringa tid i naturen. Att se, lukta och höra naturens alla underbara skapelser är något som gör gott för kropp och själ.

Den som gillar att vara ute i naturen bör vara rätt klädd. Man behöver inte ha några speciella kläder om man bara ska gå en tur i skogen med hunden, men om man arbetar utomhus på en gård eller spenderar mycket tid ute i naturen kan det vara bra att investera i bra fritidskläder. Ett par fritidsbyxor är extra bra att ha då de är tåliga och kan stå emot alltifrån taggiga buskar till blött gräs. Även ett par bra skor att vandra i kan vara en bra investering om man planerar att gå längre sträckor. Med bra skor håller man sig både varm och torr samtidigt som man kan gå i dem längre sträckor, som upp och ner från Kebnekaise eller till och från fjällstugan.