pischas.se

Om du vill komma igång med att styrketräna finns det några bra grundläggande tips som du kan testa. Att träna styrka är väldigt bra eftersom starka muskler förhindrar skador och gör att du orkar mer i livet. Om du har svårt att ta dig iväg till gymmet är det en bra idé att ha lite utrustning hemma så att du alltid kan träna något. Det finns väldigt bra hantlar att köpa som du kan ha hemma. Det finns hantlar i olika modeller. Om du har gott om plats kan du satsa på flera hantlar, annars finns det bra varianter där du kan anpassa vikten med olika viktplattor. Du kan utföra många bra styrkeövningar med hantlar hemma på vardagsrumsgolvet.

Uppvärmningen förbereder kroppen

För att din styrketräning ska bli säker och effektiv är uppvärmning bra att göra. Uppvärmningen förbereder kroppen på den kommande träningen. Blodcirkulationen ökar och smörjer upp dina leder och gör det möjligt att transportera tillräckligt med syre till dina muskler. Inför ett styrkepass är 10 minuters uppvärmning att föredra. När du ska styrketräna är det viktigt att du lyssnar på kroppen och känner till dina begränsningar. För att du ska få bra resultat och utvecklas styrkemässigt behöver du ligga på gränsen för vad din kropp klarar, men du får inte kliva över den. Om du tränar smart kommer du inte att överbelasta kroppen.

Träna alltid med bra teknik

Tekniken är otroligt viktig när du ska styrketräna. När du har korrekt teknik kommer du träna muskeln på ett effektivt sätt och du undviker skador. Du ska alltid hålla tekniken. Om det blir för tungt är det bättre att ta av lite vikt. Det är viktigt att du har tålamod när du ska träna styrka. Du får inte stora muskler över en natt, utan det tar tid. Att öka belastningen långsamt är ett vinnande koncept.

Vila och återhämtning är en viktig del

Vila och återhämtning ska inte underskattas. Det gör väldigt mycket för resultatet du får av din träning. Du behöver vila kroppen tillräckligt innan nästa träningspass. När du tränar bryts muskeln ner och under vilan byggs den upp och blir starkare. Men vila betyder inte att du inte kan göra något alls. Du kan gå långpromenader eller liknande för att hålla igång lite lätt. Det är dock viktigt att komma ihåg att för lång vila inte är bra för då växer inte muskeln lika bra.