pischas.se

Du vill börja träna, men vet inte om du ska köpa gymkort eller träningsredskap till hemmet? Det viktigaste är att du hittar en träningsform som fungerar med din vardag.

Träna på gymmet

Det finns många fördelar med att träna på gymmet. Du har all utrustning som du behöver. Du kan delta i gruppträningar och verkligen få hjälp att träna igenom hela kroppen. Om du gillar gruppträning ska du verkligen satsa på gymmet. Men för att gymkortet verkligen ska bli använt är det ofta en fördel om gymmet finns i närheten av hemmet eller arbetsplatsen. Träningen måste fungera med vardagen.

Träna hemma

Om du vill träna hemifrån kan du egentligen sätta igång redan idag. Du kan bara sätta på dig löparskona och ge dig ut i elljusspår. Att jogga är en bra motionsform. Om du är intresserad av löpning kan du läsa löpmagasinet Runners World för att få bra tips. Du kan också köpa en crosstrainer eller ett gåband och träna inomhus. Det passar dig som tycker att det är för stressigt att hinna med gymmet. Eller som tycker att det är väldigt trevligt att se en tv-serie samtidigt som du motionerar.