pischas.se

Du ska köpa ny cykel. Men vet inte om du ska satsa på en elcykel eller vanlig cykel. Det finns för- och nackdelar med båda cykelmodellerna.

Elcykel

Forskning visar att kvinnor som inte brukar cykla, men som köper en elcykel, börjar röra på sig mer. Plötsligt är det roligt att cykla, då det finns lite extra power när man ska uppför en brant backe. Det som är negativt med just elcykeln är att den dels är tämligen dyr i inköp, dels att den är tämligen tung när batteriet lagt av. En elcykel måste ju också laddas. Ett riktigt bra batteri kostar också ganska mycket.

Vanlig cykel

En vanlig cykel är lätt att ta upp och ner för trappor. Den behöver heller inte vara så dyr i inköp. Du kan också lätt sätta upp den på biltaket eller på cykelhållaren bak på bilen. Det finns många fördelar med en vanlig cykel. En nackdel är dock att den inte ger extra hjälp i tunga backar eller när du är trött.

Testa elcykel på cykelsemester

Ska du åka på cykelsemester till Gotland, Bornholm eller Öland? Om du ska hyra cykel på din cykelsemester, så kan det faktiskt vara klokt att satsa på en elcykel. I alla fall om du inte brukar cykla så mycket i vanliga fall. Det kan vara skönt att cykeln kan ta sig fram för egen kraft. Då får du också en chans att prova en elcykel. Se om du gillar den eller om du tycker att den är lite för tung och otymplig.