pischas.se

Att satsa på en god hälsa är bland den bästa investeringen man kan göra i livet! En god hälsa innebär att vara frisk och må bra både själsligt och fysiskt. Alla har inte samma förutsättningar att vara friska om man drabbats av kroniska sjukdom, men man kan se till att ta hand om sig för att bibehålla en så god hälsa man kan.

 

Hälsosam och näringsrik mat

Uttrycket ”man blir vad man äter” säger en hel del om hur vi faktiskt mår av det vi äter. I en allt snabbare takt med fet mat, tillsatser, bekämpningsmedel, sötningsmedel och snabbmat, ökar även folkhälsosjukdomar som fetma och diabetes. Man ser även ett starkt samband med mag-tarmcancer och processad mat som charkprodukter. Som individ kan man alltid göra egna och medvetna val över vad man äter varje dag. Ett bra och klokt val, är att välja ekologiska råvaror när man handlar. Ekologiska råvaror innehåller inga bekämpningsmedel och har en miljövänlig produkthantering från jord till bord. Det är viktigt att få i sin näringsrik mat genom frukt och grönt, bär, rotfrukter eller källor med bra protein. Äter man mindre än 500 gram i kött i veckan, minskar risken för tjock- och ändtarmscancer. Antioxidanter är något som även är mycket viktigt att få i sig regelbundet. Antioxidanter är bra för kroppen då de skyddar cellerna och motverkar åldrande och sjukdomar. Det finns många smarta tips på livsmedel med bra antioxidanter som man kan äta. Att leva hälsosamt innebär även att ta hand om själen. Om man är stressad, ökar risken för sjukdomar och depressioner. Det kan finnas många situationer i livet då man känner sig stressad, till exempel om äger ett företag och behöver mer pengar. Då kan man med stor fördel ansöka om ett tryggt lån via qred.com/sv-se och få snabbt svar!

Träning och hälsa

Den mänskliga kroppen är skapad för rörelse. Sitter man still för mycket är det lätt att gå upp i vikt, få sämre blodcirkulation och man kan bli mer trött. Kroppen behöver rörelse för att rensa ut slaggprodukter i kroppen och tillföra optimalt syre till alla celler. Om man har andra förutsättningar som till exempel ett handikapp, kan man ändå utgå från det man istället kan göra. Det finns de som även är rullstolsbundna men deltar i sport och tävlingar. Det är viktigt att man fokuserar på det man tycker om att göra med träning. Träning behöver inte betyda att man går till gymmet, utan man kan också ta en frisk promenad i skogen eller utöva yoga. Alla kroppar är olika och det viktigaste är att man finner den träning man tycker är rolig så att man inte snabbt tröttnar på sin träningsform.

Kärlek och hälsa

Har man turen att finna någon att dela livet med, kan man känna sig lycklig och trygg. Kärlek ger välmående och en glad själ. Att må bra inombords är väldigt viktigt för en god hälsa. Om man inte har en partner, finns kärlek i många former som vänner, familj eller barn. Hälsa, kropp och själ hör ihop och man får heller inte glömma bort att ha roligt!