pischas.se

Behöver du gå ner i vikt? Satsa på en hälsosam viktnedgång, då kommer du lyckas och är samtidigt snäll mot din kropp.

Satsa på hälsan

Vikten är inte bara några siffror på vågen. För många av oss handlar vikt om känslor. Ofta om att ha misslyckats om och om igen. Har du försökt alla metoder som finns? Intermittent fasting, LCHF, GI-metoden, atkins, räkna kalorier, inte räkna kalorier, träna intensivt eller allt på en och samma gång? Att gå ner i vikt kan ibland kännas som ett oöverstigligt berg. Men det finns en lösning, en väg framåt. Du kan lyckas. Men istället för att satsa på de rätta siffrorna, att stirra dig blind på vågen och mäta ditt självvärde utifrån hur mycket du väger, så bör du satsa på din hälsa. Din vikt beror på din hälsa. Om du är överviktig beror det på ohälsosamma vanor. Genom att förändra dina vanor och fokusera på att leva mer hälsosamt, så kommer du faktiskt gå ner i vikt. Men på ett stabilt och bra sätt som kroppen mår bra av.

Stress – din värsta fiende

När du försöker gå ner i vikt stressar du din kropp. Om du redan är stressad kommer inte din kropp vilja tillåta att ett endaste kilo släpps iväg. Stress är en stor orsak till övervikt. För att gå ner i vikt ska du börja med att ta tag i stressen i ditt liv. Förutom stressen, så måste du också satsa på goda sömnvanor. Försök att sova minst 7-8 timmar per natt. Gärna samma tid varje natt. Då börjar din kropp komma till ro och den kommer vara villig att släppa på kilona.

Mat och motion

För att går ner i vikt är det ofta mat och motion som vi fokuserar på. Genom att du börjar med att ta hand om stress och sömn, så kommer dina nya hälsosamma matvanor och träning ge mer resultat. Det viktigaste är dina matvanor. Dra ner på kolhydraterna och ät mer sallad och grönt. Skippa läsk och godis, men ha inte ett totalförbud. Totalförbud är svåra att hålla. Det tar tid att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Någon gång emellanåt kan du äta en tårtbit eller lite godis. Rör också på kroppen. Läs tidningar som Aktiv träning för att få inspiration och goda träningstips. Det är svårt att träna sig ner i vikt, men träning kommer att öka din ämnesomsättning, göra dig piggare och även mer muskulös. Ju mer muskler du har, desto bättre förbränning får du. Dessutom sitter kläderna också så mycket snyggare.

Låt det ta tid

Dina kilon kom troligtvis inte över en natt. Därför är det dumt att tro att kilona ska rasa av dig jättesnabbt. En hälsosam viktnedgång tar tid. Satsa på två kilo i månaden och lyckas, istället för att försöka gå ner ett kilo i veckan och inte orka hålla ut.