pischas.se

Hur du mår hänger väldigt mycket ihop med din arbetssituation. Om du inte trivs på ditt jobb är det viktigt att du tar tag i din situation. Gör de förändringar som du behöver.

Vikten av att trivas på jobbet

Det är viktigt att vi trivs på våra jobb. De flesta av oss spenderar uppåt 40 timmar i veckan på våra arbetsplatser. Därför finns det också en stor korrelation mellan just hälsa och arbete. Det kan vara så att du verkligen älskar din arbetsplats, trivs med dina arbetskamrater, men ändå mår dåligt. Ofta beror det då på stress. Att det ställs för höga krav eller att ni inte får nog mycket tid att genomföra era arbetsuppgifter. Det finns också många som mår dåligt på arbetet på grund av att de känner sig utanför, vuxenmobbning, eller för att de helt enkelt inte trivs. Om du blir mobbad på din arbetsplats är det viktigt att du tar tag i det. Samtala med din chef. Om du inte känner förtroende för din chef kan du samtala med facket.

Ta ett kliv framåt

Om du inte trivs på ditt jobb behöver du ta tag i din situation. Kanske har du jobbat på samma ställe i 15 år och känner att du bara står stilla i livet. Det är många som stannar på samma arbetsplats för att det känns tryggt. Men det är ditt liv. Det är bara du som kan ta dig vidare till en ny och mer spännande vardag. Du kan söka till en intressant utbildning. Ibland kan en utbildning vara ett smart sätt för att våga ta sig vidare i livet. Eller så går du ut på Platsbanken och söker nytt jobb. Är det så att du tycker om ditt arbete, men att det tar för mycket kraft, kan du behöva gå ner i arbetstid för att må bra.