pischas.se

Huden är kroppens största organ och det är viktigt att skydda den mot yttre påfrestningar som sol, föroreningar och uttorkning. Hudhälsan optimeras både med bra hudvårdsprodukter och livsstilsfaktorer som sömn, kost och stress. För att kunna ge huden de bästa förutsättningarna krävs det att du anpassar hudvården efter just din hud samt ser över din livsstil. Här kan du läsa mer om hur du optimerar hudhälsan.

 

Använd bra hudvårdsprodukter för din hudtyp

För att stärka din hudbarriär och skapa en frisk hy är det viktigt att du lär känna din hud. Dels bör du ta reda på vilken hudtyp du har samt eventuella hudproblem som du vill åtgärda. Därefter bör du välja bra hudvårdsprodukter som är anpassade efter just din hudtyp och ditt hudtillstånd. Det populära franska varumärket Clarins erbjuder ett brett utbud av hudvård för alla hudtyper och åldrar. Produkterna innehåller endast vegetabiliska ingredienser, vilket gör att de passar även för känslig hy. Varumärket inspireras av naturens kreativitet och använder sig av växtbaserade ingredienser i sina innovativa produkter. Även deras bästsäljande produkt Double Serum består av anti-ageing-växtextrakt. Hos hudoteket.se hittar du ett brett sortiment av produkter från Clarins. Om du är osäker på vilka produkter som passar just din hud kan du kontakta Hudotekets kundtjänst som erbjuder kostnadsfri konsultation med en diplomerad hudterapeut.

Ät anti-inflammatorisk kost

Kosten har även stor påverkan på hudhälsan. Det bästa är att äta hälsosam mat som är full av antioxidanter och vitaminer om du vill ge huden en boost inifrån. Ät rikligt med anti-inflammatoriska livsmedel som frukt och grönsaker. Livsmedel från växtriket har en dämpande effekt på inflammationer och kommer därför även att få din hy att må bättre och se yngre ut. Du bör undvika mat och dryck som ökar inflammation, exempelvis socker, transfetter och alkohol.

Stressa mindre och prioritera sömnen

Om du mår bra inombords kommer det även att avspeglas på huden. Stress och för lite sömn kommer däremot att sätta sina spår i form av trötthetstecken och tidiga ålderstecken. Sömnen är livsviktig och behövs för att kroppens immunsystem ska fungera som det ska. Stress och dålig sömn kan påverka huden på samma sätt som andra yttre faktorer, exempelvis föroreningar och UV-strålar. Det leder bland annat till svagare hudbarriär och ökad risk för inflammationer.