pischas.se

Det är många i Sverige som lider av psykisk ohälsa. Både barn, ungdomar och vuxna. Om du mår dåligt är det viktigt att du tar emot hjälp.

Att må dåligt

Det är många som mår dåligt. Många svenskar som känner en oerhörd press och stress att prestera. Det märks särskilt bland unga tjejer som inte tycker att de duger, inte är nog snygga eller smal, lyckade och har nog höga betyg. Men även många vuxna lider av psykisk ohälsa: depression, missbruk, anorexia eller bara nedstämdhet. Är du osäker? Ring vårdguiden på 1177 och börja där.

Må bättre

Det finns mycket stöd i samhället som du kan få för att börja må bättre. Om du har familj och vänner kommer det att underlätta mycket. Om du är långtidsarbetslös så påverkar det troligtvis inte bara din ekonomi, utan även hur du mår mentalt. Det är många som mår bättre när de får chansen att arbeta, komma ut på en praktikplats och bara umgås med andra människor. Även om du inte kan få ditt drömjobb eller lösa hela ditt problem, så är det viktigt att du tar emot den hjälp du får. Och vågar dig ut i samhället för att möta andra människor.