pischas.se

För att ta hand om din hälsa under semestern är det klokt att planera in roliga aktiviteter under ledigheten. För att du ska må bra behöver du både vila upp dig under semestern, men också röra på dig och göra nya saker.

Vila och rekreation

För att må bra behöver du ta tid för vila och rekreation. Har du en sommarstuga är det ett perfekt ställe att åka till. Känner du dig stressad i ditt vardagsliv, är det viktigt att du inte stressar under semestern. Om du har en sommarstuga bör du inte planera in för många projekt. Det gör ingenting om allting inte är tipptopp. Klipp gräsmattan, men det gör ingenting om gräset blir lite halvhögt. Ibland behöver vi bara ligga i hängmattan och läsa en bok. Jämför dig inte heller med hur grannens rabatter ser ut eller om de håller på att bygga ut altanen. Våga ta det lugnt. Börja din semester med vila och rekreation. Så laddar du upp för både spännande semesteraktiviteter och för att klara av det kommande arbetsåret.

Roliga semesteraktiviteter

Det finns så mycket spännande att göra på semestern. Vill du röra på dig, samtidigt som du även får en möjlighet till eftertanke? Då kan du satsa på att vandra. Det finns många sköna vandringsleder i Sverige. En fin vandringsled är Kungsleden som går mellan Kungsporten i Abisko ner till Hemavan. Hela leden är 40 mil lång, men du kan välja att bara vandra kortare tapper. Men du behöver inte åka upp till fjällen för att hitta schyssta vandringsleder i Sverige. Över hela landet finns det möjligheter att vandra. Kronprinsessan Viktoria har vandrat i alla Sveriges landskap. Köp hennes bok och bli inspirerad. Du kan också testa på att göra en turridning på hästar. En skön naturupplevelse tillsammans med ett vackert och intelligent djur.

Adrenalinkick

Längtar du efter en adrenalinkick? Ibland kan vi behöva göra något annorlunda och lite crazy på semestern. Har du testat forsränning? Eller att klättra i berg? Det finns många spännande aktiviteter att testa på. Om du vill ha en riktig adrenalinkick kan du testa att hoppa fallskärm, göra ett tandemhopp med en instruktör. Du kan även testa att dyka i svenska vatten. Du får inte samma undervattensvyer som om du dyker i Medelhavet, men det kan vara spännande att upptäcka Sverige under vattenytan.