pischas.se

Att genomgå någon typ av plastikkirurgi innebär ingrepp i kroppen som sedan behöver tid att läka. Det finns mycket du kan göra för att underlätta denna läkning men också för att du i övrigt ska må så bra som möjligt. Att tänka på vad du äter och dricker är grundläggande i den här processen.

 

Stötta kroppens läkning

Mängder med forskning visar på vikten av bra kost för att vi ska må bra i sinnet men även för att stötta organen i vår kropp. Allt du äter och dricker påverkar dig – allt från ditt humör till hur pass fokuserad du är, men kan även avgöra om du utvecklar olika sjukdomar och kan hjälpa dig vid depressioner. Vår kost kan också stötta kroppens läkning efter operationer, och har du genomgått någon form av plastikkirurgi, till exempel hos de erfarna läkarna på https://citadellkliniken.com/, är det viktigt att du tänker på att äta rätt. Ren, näringsrik och varierad mat är viktig för att kroppens organ ska fungera som de ska, och vissa beståndsdelar som exempelvis aminosyran L-arginin hjälper vid läkningsprocesser. Att läsa in sig på det här området och ta hjälp av en näringsterapeut är goda råd när det kommer till återhämtningen efter plastikkirurgi.

Må bra både fysiskt och mentalt

Att en hälsosam kost kan hjälpa kroppen läka efter operation är fantastiskt i sig, men det är också det faktum att det du äter påverkar ditt mentala tillstånd likväl som det fysiska. Att äta mycket grönsaker i regnbågens olika färger, fibrer, bra fetter och att dra ner på snabba kolhydrater samt gluten och mejeriprodukter får många att må bättre, bli piggare, på bättre humör och få en renare och fräschare hy. Dra ner på alkohol, skippa skräpmaten, reducera dina stressfaktorer så mycket som möjligt och se till att få ordentlig sömn så blir effekterna ännu bättre. Tycker du allt det här känns för stort och svårt är det bättre att börja i liten skala, ta små steg, så är chansen att lyckas mycket större. Och har du genomgått en operation som exempelvis plastikkirurgi kommer det vara värt oerhört mycket att stötta kroppen i sin läkning.